3722

Новости

Держкіно забороняє фільми Охлобистіна

9 Дек , 2014  

9 грудня Експертна комісія з питань розповсюдження та демонстрування фільмів при Державному агентству України з питань кіно рекомендувала Держкіно заборонити фільми за участі російського актора, режисера та сценариста Івана Охлобистіна

Зважаючи на протиправні дії Івана Охлобистіна і у зв’язку із зверненням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Ініціативної групи «Комітет Теле Етики» та поданням Міністерства культури України, Держкіно провело засідання Експертної ради з питань розповсюдження та демонстрування фільмів. За рекомендацією Експертної ради Держкіно затвердило рішення заборонити 71 фільм і серіал за участі Івана Охлобистіна.

Заборона пов’язана з тим, що вищеназвана особа, нехтуючи забороною в’їзду до України, 30 листопада прибула до міста Донецьк, де виявила підтримку терористичній організації так званій «ДНР». Під час цього візиту, як і у своїх попередніх заявах, широко посіяних в ЗМІ, Іван Охлобистін пропагував фашизм і неофашизм, закликав до війни проти України та повалення конституційного ладу, розпалював міжетнічну та релігійну ворожнечу, принижував українців за національною ознакою.

Заборона Державним агентством України з питань кіно фільмів та серіалів Івана Охлобистіна означає, що 71 фільм та серіал за його участю (у тому числі серіал «Інтерни») не можуть демонструватися і розповсюджуватися на території України будь-яким способом.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко зазначив: «Подібна заборона пов’язана, серед іншого, із заявою Івана Охлобистіна у Донецьку про те, що він буде використовувати власну медійну популярність для розповсюдження та популяризації антиукраїнських ідей і порушення територіальної цілісності нашої держави та підтримки тероризму».