mi-muzey-plakat

Новости

В Одессе открылась выставка патриотического портрета

6 Апр , 2016  

В Одессе открылась выставка портретов участников Революции достоинства «Ідентифікація: МИ». . Это 33 диптиха, среди которых портреты как одесских активистов, так и активистов из других городов.

Пресс-служба мероприятия сообщает следующее:

«Ідентифікація: МИ» – це серія з 33 портретів-диптихів, виконаних в різних техніках живопису і графіки, що являє творчий авторський підхід у сприйнятті художником моделей, учасників проекту. Мета проекту – закарбувати людей, які переживають найбільш складні часи разом зі своєю країною, боліють загальним болем, співпереживають трагічним подіям, що розпочиналися з Революції Гідності та тривають і досі. Проект об’єднав людей різних професій, різного віку, різних за стилем життя, але схожих у патріотичних переживаннях, єдиних у любові до своєї країни, почутті гідності, притаманому нашій нації, людей, які проживають в Одесі, але живуть Україною.

Гостре переживання автора М. Мостовчук подій на Майдані, що вилилися невдовзі у зовнішній воєнний конфлікт, проявилося в рефлексії на тему складного шляху ідентифікації, становлення та етапів розвитку української нації. 

chernoivan1 chernoivan2

У виборі героїв для проекту Марія зверталася до свого кола знайомих активістів, які вже на той момент були об’єднані спільними діями. У портретах проявляється індивідуальне «я» кожного героя, участника проекту, у тексті, який додається до картин, звучить його особистий голос, своя історія. У абстракції, яка утворює диптих з портретом проявлено синтез, результат унікальної взаємодії між автором проекту та моделлю під час роботи над портретом і ті важливі думки, спогади, що об’єднали не лише двох людей в студії, а всіх, хто може сказати: я це — «МИ», тобто — об’єктивне. Ось це спільне, що утворюється між індивідуальностями, які формують націю і є суттю проекту, його наповненням. Саме тому, «Самоідентифікація – МИ», не є авторською, персональною виставкою, а своєрідним волонтерством, тільки на цей раз в культурному полі. Це — та робота, яка виконується заради спільної мети – це те, чому вчилися на Майдані».

stern-muzey stern-muzey2

Фото: Faceboook Вадима Стерненко и Олексы Манжулы.

Выставка пройдет с 5 по 15 апреля в Черном зале одесского Музея западного и восточного искусства.

mi-muzey-plakat

,